Váltsd valóra leghőbb álmodat!

Mindenkinek van egy álma, amit mindennél jobban szeretne megvalósítani, amitől többnek érzi magát és szenvedélyesen szereti! Gyakran olyan erős ez az álom és az abból fakadó vágy, hogy éjszaka, álmainkban is megjelenik. Ez egy élő, lélegző részünk, ami valamilyen okból kifolyólag csupán egy álom maradt, megvalósítása még várat magára, vagy már teljesen letettünk róla, ám folyamatosan ott motoszkál gondolatainkban egészen amíg meg nem valósítjuk. Márpedig mindent megvalósíthatunk!

Minden lehetséges, csak hinnünk kell benne!

Nincs annál rosszabb, mint mikor tőlünk teljesen független körülmények miatt nem csinálhatunk valamit, ami számunkra a világot jelenti. Lehet hogy gyerekként abba kellett hagynunk azt, ami a kis világunk legjobb részét adta, legyen az egy sport vagy bármilyen tevékenység. Ugyan valószínűleg nem volt ráhatásunk a dolgokra, ám sosem késő valamit elkezdeni, újra kezdeni és ismét életünk szerves részévé tenni. Talán eddig azt mondogattuk magunknak, hogy ez csak egy álom és sorra kerestük a kifogásokat, például, hogy nincs rá idő, lehetőség, pénz, nem megfelelőek a körülmények, már túl késő vagy ami még rosszabb, hogy ez soha nem valósulhat meg, nem vagyunk rá képesek. Az is előfordulhat, hogy néhány számunkra fontos személy azt mondta, hogy az álmunk butaság, nem reális vagy gyakorlatias valamilyen okból kifolyólag, nem vagyunk elég jók és soha nem tudnánk megvalósítani, pedig ez nem így van. Viszont, ha hagyjuk, hogy álom maradjon, pedig képesek lennénk megvalósítani egy kis erőfeszítés árán, azt egy életen át bánni fogjuk. Mert soha nincs túl késő ahhoz, hogy elkezdjünk táncolni, énekelni, zenélni vagy rajzolni. Legyen az bármi, ami elménket és szívünket megigézi, képesek vagyunk rá, megvalósíthatjuk az álmainkat és ha van valami, ami mindig feltölt minket, ami boldoggá tesz a legnehezebb napokon is és szenvedélyesen szeretjük, azt a tevékenységet nem szabad abbahagyni. Egy mesés példa az álmok megvalósításához Walt Disney története, aki a sorozatos bukások ellenére képes volt megvalósítani álmát és felépítette az egyik legmeghatározóbb vállalatot a szórakoztatóiparban. Disney varázslatos esete példaként szolgálthat azok előtt, akik szeretnék legvadabb álmaikat megvalósítani! 

“Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni! – Walt Disney”

Hogyan érhetjük el céljainkat? 

A cél elérésére való törekvés mindig elkötelezettséggel és az eléréséhez szükséges erőfeszítések megtételével jár. Ahhoz, hogy az álmainkat valóra váltsuk, dolgoznunk kell magunkon, át kell lépnünk az akadályokon, le kell győznünk a félelmeinket és aggodalmainkat, egyszóval ki kell lépnünk a komfortzónánkból. Ebben kétségtelenül segít a cél és az elérésével járó érzések vizualizálása. Képzeljük el, mit fogunk érezni: elégedettséget, beteljesülést, büszkeséget, megfékezhetetlen boldogságot és önbizalmat? Ezen kívül érdemes a célt értékkel is összekapcsolni, vagyis gondoljunk arra, hogy mit jelent számunkra a változás, és milyen előnyökkel jár majd. E mellett a legfontosabb lépés álmaink megvalósításához, a tervezés. Érdemes rövid távú célok kitűzésével kezdeni, amelyek lehetővé teszik, hogy minél hamarabb lássuk a tetteink és döntéseink eredményét. Természetesen a fő célunkat is érdemes rögtön meghatároznunk, hiszen ez a kisebb célok segítségével épül fel! Ahhoz, hogy a végsőkig kitartsunk az álmaink mellett, fontos, hogy figyelemmel kísérjük a fejlődésünket, és értékeljük az apró sikereket is, így biztosíthatjuk hosszútávon a motivációt és a szükséges energiát.

A sors különböző lehetőségeket és megoldásokat kínálhat nekünk, ne feledjük azonban, hogy csak rajtunk múlik, melyeket tartjuk elég fontosnak, hiszen csak nekünk van valóban befolyásunk afelett, hogy mi történik az életünkben. Akár egy régi álomról van szó, amit mélyen belül eltemettünk, akár arról az álomról, ami minden napunkat körbe öleli és nem ereszt a vágy, hogy elérjük a célt, sose felejtsük el, hogy minden lehetséges! Ha viszont különböző okokból kifolyólag nehézségekbe ütközünk a céljaink elérése, álmaink megvalósítása folyamán, érdemes szakértő segítségét igénybe vennünk! Ha tehát valami visszatart téged az álmaid megvalósításában, tegyél meg mindent, hogy legyőzd – mert tényleg megéri! Ne feledd, együtt valóra válthatjuk álmaidat, hiszen mindenre képes vagy, amit elképzeltél, csak higgy benne! 

Leave A Reply