Traumák és kezelésük

Egy traumatikus életesemény átélése tartós következményekkel járhat. Ha nem kezeljük őket időben terápiával, ezek a hatások a kelleténél sokkal súlyosabbak lehetnek. Bár a hatékony terápia nem szűnteti meg egyik napról a másikra a problémákat, a tanácsadóval való konzultáció lehet az első lépés a felmerülő problémák feldolgozása felé.

Ha nem kezeljük; a pszichés trauma, könnyen további problémákhoz, például álmatlansághoz és depresszióhoz vezethet. 

Hasznos lehet megérteni, miért fáj a traumája. Például, ha tudod, hogy miért reagálsz valamire, az trauma miatt van, akkor tudsz tenni ellene. Itt megtalálod a trauma definícióját, azt, hogy mit jelent, valamint a trauma néhány fontos vonatkozását és jellemzőjét. Olyan információkkal leszel felvértezve, amelyek segíthetnek választ adni azokra az ingerekre amik érnek.

A gyermekkori trauma tönkre teheti az embert. Életed minden részére hatással lehet. Néha ez az oka annak, hogy bizonyos ingerekre bizonyos módon reagál, és sokszor ez negatívan hathat vissza. Nem jó ragaszkodni a traumához, amely továbbra is árthat neked, de a megfelelő segítséggel le tudod győzni.
A gyermekkori traumák leküzdésének megtanulása nehéz lehet, de pozitívan befolyásolhatja kapcsolataid. Ahhoz, hogy meggyógyulj és előre tudj haladni, meg kell tanulnod kezelni őket. Egy szakemberrel folytatott beszélgetés segíthet leküzdeni a múltból származó stresszt, és megtaníthatja, hogyan légy túl rajta.

A traumaterápia nagyszerű azok számára, akik olyan traumás élményeket szenvedtek el, hogy a mindennapi dolgokkal küszködnek.

Ez ijesztő lehet, különösen akkor, ha a trauma olyan bensőséges, amit félsz megosztani. A terapeuta segítségével azonban képes leszel előrelépni. Ha megismered a traumaterápiát, annak tartalmát, és hogyan fejlődhetsz belőle, segíthet leküzdeni és emberként továbblépni.
Hihetetlenül fontos, hogy átvedd az irányítást a traumád felett, és megtanulj továbblépni. A traumás események hihetetlenül károsak lehetnek a pszichére, de a továbblépés megtanulása segíthet az életben. Az öngondoskodási tippek elsajátítása és a múlt megbocsátása hihetetlenül hasznos lehet számodra. Jobb, erősebb emberré tehet, és jó módja lehet a gyógyulásnak.
A terápia segíthet ebben,  és más egészséges szokások, amelyeket meg kell valósítani, hogy letudd legyőzni a traumát, hogy könnyebben élhess vele.
Ne feledd, hogy a trauma meghatározó része lehet az embernek, de nem ez az egyetlen dolog, ami meghatározhat téged. A traumák leküzdésének és legyőzésének megtanulása sok szempontból hasznos, és még a legrosszabb megtörténte után is tovább lehet lépni. A terápia sokféle módon lehetővé teszi számodra, hogy emberként fejlődj, és még jobban megértsd önmagad.

Önmagad is képes vagy szembenézni mindazon dolgokkal, amiken átestél, ennek ékes bizonyítéka, hogy ma is itt vagy! Meg kell értened a miérteket, hogy az elfogadás szakaszából a gyógyulás útjára léphess. Fedezd fel önmagad, mert ha rájöttél, hogy ki vagy valójában akkor nem állíthat meg semmi, még ezek a múltadból hozott sérelmek sem. Az önreflexió elengedhetetlen a személyiségfejlődésben, továbbá tanulható és fejleszthető; használd ezt, hogy semlegesen, kívülről megvizsgálhasd magad és mindazt, ami veled történt.

Küzdj meg, kerekedj felül, hogy új emberként élhess!

 

Leave A Reply