Gondolataink fejlesztése

Azzá válsz, amit gondolsz. Gondolatainak megváltoztatása az egyetlen módja annak, hogy valóban pozitív irányba változzon az életünk, és ez az egyetlen módja annak, hogy olyan jó életet éljünk, amelyet igazán szeretnénk.

Teljesen egyetértek ezzel a filozófiával, saját tapasztalataim alapján. Ha pozitív változásokat akarsz elérni az életedben, akkor tényleg azzal kell kezdenünk, hogy frissítjük a gondolkodásmódunkat. A jó hír az, hogy viszonylag könnyen megváltoztathatjuk az életünk minőségét gondolkodásmódunk fejlesztésével, még akkor is, ha ez némi időt és erőfeszítést igényel.

A rossz hír az, hogy szinte egyetlen guru sem mondja meg pontosan, hogyan fejleszthetnénk a gondolkodásunkat. Nos, ideje ennek véget vetni. Itt az ideje, hogy hozzáférhessünk az összes szükséges trükkhöz és eszközhöz, amelyek segíthetnek álmaink életéhez, pusztán a gondolatok megfelelőbb kezelésével.

Szinte nulla befektetés (ha az idejét számoljuk) ahhoz képest, amit kihozol belőle – egy lehetőség, hogy megéljük álmaink életét és emberfelettivé váljunk. Könnyen kijelenthetjük tehát, hogy nem kerül semmibe a gondolkodásmódunk frissítése.

Először is legyen néhány óra szabadidőnk, vegyünk magunkhoz egy csésze kávét, és készüljünk fel arra, hogy életünk soha többé nem lesz a régi; mert emberfelettivé változunk!

 

A probléma ebben az ok-okozati összefüggésben, pontosabban a gondolataid és a sorsod között az, hogy az emberi elme tele van részeg majmokkal, akik ugrálnak, visítoznak, fecsegnek, folytatják a végtelenségig – megpróbálnak bántani téged és másokat. A részeg majmok nem tesznek jót a sorsodnak, ezért mondjuk, hogy még a legrosszabb ellenséged sem tud olyan súlyosan bántani, mint a szelídítetlen elméd.

A rossz gondolkodásmód valóban megbéníthatja akaraterőnket és a tenni akarást. A rossz gondolkodásmód mindig szenvedéshez, nyomorúsághoz és alacsony életminőséghez vezet. Szegényes gondolkodásmódok, mint a reménytelenség, tehetetlenség, gyors következtetések levonása, öncímkézés, a jutalom alulértékelése, perfekcionizmus, félelem a kudarctól, félelem a sikertől, félelem a rosszallástól és kritikától, kényszer és neheztelés, alacsony frusztrációs tolerancia, bűntudat és önfeladás. A hibáztatást általában az átlagos, zombi vagy akár depressziós és nyomorult élettel társítják. És határozottan jobbat érdemelsz.

Ez egy nagyon nyilvánvaló irányhoz és megoldáshoz vezet. Csak a gondolkodásmódon végzett stratégiai és állandó munka javíthatja a gondolatokat; és a jobb gondolatok több pozitív cselekedetet, a több pozitív cselekvés több pozitív eredményt hoz. Ez ennyire egyszerű. A gondolkodásmódod meghatározza a dolgok végzésének és a világgal való interakciójának módját. Minél jobban gondolkodunk, annál jobb az élettapasztalatunk.

Az élet egyik fontos ténye, hogy a legnagyobb hatalmad abban rejlik, hogy megváltoztatod a nézőpontot. Végső soron a végső irányítás, amivel rendelkezel, az ítéleteid és a mentális állapotod feletti kontroll, vagy más szóval, hogyan értelmezed a veled történt dolgokat.

Három végső célt szeretnénk elérni:

  • Ügyelj arra, hogy az elméd Te irányítsd, és ne fordítva
  • Végezz néhány alapvető frissítést a gondolkodásmódban, amelyek sokkal jobbá teszik általános gondolkodásmódod
  • Kötelezed el magad az egész életen át tartó tanulás mellett, és folyamatosan fejleszd önmagad

 

 

 

Leave A Reply