Tippek távkapcsolat túléléséhez

Ha távkapcsolatba kényszerültök akkor sincs minden veszve. Itt van néhány tipp, hogyan oldhatjátok meg ezt a nehézséget.

Vegyük fel a telefont

A távkapcsolatban nagyon fontos, hogy kapcsolatban maradjunk. A telefonos beszélgetés és a videó hívás a legjobb módja annak, hogy kapcsolatban maradjunk, mert sok minden elcsúszhat a szöveges kommunikáció során. Szánjunk időt elmélyült beszélgetésekre, ahol egymás hangját hallva és egymást látva kommunikálunk.

Beszélgetés reggel és este

Az is nagyon fontos, hogy reggel és este lefekvés előtt bejelentkezzünk. Így úgy érezhetjük, mintha összekapcsolódtunk volna a napjaink elején és végén. Így annak ellenére, hogy fizikailag nem vagytok együtt, mégis úgy érezhetjük, hogy részei vagyunk egymás napjainak. Egy távkapcsolatban a reggel és az éjszaka is lehet az a napszak, amikor a legmagányosabbnak érzitek magatokat, mert általában ilyenkor lennétek kettesben. Az érzelmi támogatás valóban a kapcsolat erejének mutatója.

Találkozz rendszeresen személyesen

Fontos, hogy minél többet lássuk egymást. Tudom, hogy a távolságtól függően nehéznek tűnhet, de fontos. A kulcs a rendszerességben rejlik. Ha tehetjük legalább egy havonta találkozzunk!

Mindig tervezzünk előre

Fontos, hogy mindig tudjuk, mikor találkozunk legközelebb. Ha van egy pontos dátum, amikor tudjuk, hogy újra találkozunk, akkor mindkettőtöknek mindig van mire várnia. Amikor a dolgok nehézzé válnak, pontosan tudhatod, mennyi időre van szükséged a következő találkozóig.

Látogassuk meg egymást azon a helyen ahol a másikunk él

Ha távkapcsolatban élünk, csábító lehet, hogy szórakoztató, izgalmas utazásokat tervezzünk, hogy láthassuk egymást. Praktikus lehet találkozni egymással félúton, ahol, de ügyeljünk arra, hogy látogassuk meg egymást, ahol egymás élőhelyén. Fontos, hogy a lakóhelyünkön meglátogassuk egymást, hogy mindketten láthassuk, hogyan tölti a másik a mindennapjait.

Készüljünk fel egymás érzelmeinek befogadására

Mutassuk ki a törődést és álljunk készen arra, hogy ott legyünk a másiknak ha szüksége van rá. Tegyünk fel kérdéseket, többek között: Hogyan tudlak támogatni? Mi az, amire most a legnagyobb szükséged van tőlem? Hogy érzed magad? Ezek a kérdések lehetővé teszik az elszakadt személy számára, hogy átgondolja és megossza azt, ami valójában az érzéseinek és gondolatainak a középpontjában áll. Mert aki kéri, törődést mutat, és világossá teszi, hogy mire van leginkább szükség ahhoz, hogy visszatérjen a kapcsolathoz és a szerelemhez.

Ütemezzünk be a vészhelyzeti találkákat

Ha az egyikünk magányosnak érzi magát, fontos lehet, hogy megbeszéljünk egy látogatást, hogy láthassuk egymást. Ha az egyik személy elszakadt a kapcsolattól, akkor itt az ideje, hogy a lehető leghamarabb találkozzunk egymással.

Lepjük meg egymást ajándékokkal

Amikor fizikailag nem vagyunk együtt, fontos, hogy kreatív módon mutassuk ki amit gondolunk és érzünk. Ha tudjuk, hogy szeretni fogja a virágokat, küldjünk neki virágot. Ha tudod, hogy rossz az időjárás, akkor rendelj neki egy forró levest vagy amit szeret, mintha ott lennél és vigyáznál rá.

Legyünk romantikusak a videó hívások alkalmával

Szánjunk időt a romantikára, még akkor is, ha az csak virtuális. A videó hívások segítségével meghitt hangulatot teremthettek, így mindketten kapcsolatba léptek egymással, hogy életben tartsátok ezt a vonzalmat.

Ha valami rossz, beszélj róla

Ha valami megváltozott a kapcsolatban, fontos, hogy feltegyétek a kérdést, hogy mindketten egy oldalon vagytok-e, és minél előbb megbeszéljétek, hogy ideje elengedni a kapcsolatot vagy sem. Kérdezd meg, mi változott és mi más. Meg kell kérdezned, hogy van-e valaki más, ha úgy érzed, hogy van. Bízz az ösztöneidben.

Egymás iránti prioritás

A távkapcsolatok sok munkát igényelnek, és fontos, hogy mindkét partner ezt beleadja, és előnyben részesítse egymást. Már nem éri meg, ha az egyik ember nem választja a másikat. Ha valaki elkezd eltávolodni, elkezd visszahúzódni, akkor ezt fontos átbeszélni. Mindkettőnknek elengedhetetlen, hogy úgy érezzük, prioritást élvezünk, bármilyen módon is, amitől jól érzik magukat.

Önreflexió

Az is nagyon fontos, hogy a kapcsolatban minden egyes személy tisztában legyen és elgondolkodjon azon, mire van leginkább szüksége, vagy mi az, amitől jól érzi magát a kapcsolatban, amikor bizonyos szavak, tettek megtapasztalása megtörténik. Más szóval, fontos, hogy ismerd magad, hogy elmondhasd a partnerednek, mi a fontos számodra, és mire van szükséged ahhoz, hogy ez működjön. Nem adhatod át minden boldogságodat a másik ember kezébe anélkül, hogy ne adnál útitervet a szívedhez.

Tartsuk szem előtt a pozitívumokat

A távkapcsolatnak sok pozitívuma van. A távkapcsolatokban az a szép, hogy nem veszitek egymást természetesnek, mert nem vesztek részt egymás mindennapi életében. Egymás megpillantása és az együttlét frissnek és újnak érezhető minden alkalommal. Amikor szomorúnak, magányosnak vagy frusztráltnak érezed magad, ne feledd, hogy a távkapcsolatok olyan előnyöket kínálnak, amelyek az egy helyen élő pároknak nem tapasztalhatnak meg.