Találd meg önmagad egy rohanó világban

A legtöbben nem igazán vagyunk kapcsolatban a testünkkel és önmagunkkal! Ez azért lehet, mert annyi minden történik körülöttünk, hogy nem tudjuk, miben és kiben bízhatunk, és annyi a káosz és a bizonytalanság körülöttünk. Egy olyan rohanó világban, mint a miénk, nagy a zaj, állandóan elterelődik a figyelmünk. Belső hangunkat elnyomja a rengeteg külső inger. A Covid idején sokaknak kihívást jelentett, hogy egyedül legyenek és keresték a lehetőséget, hogy eltereljék a figyelmüket és ne legyenek egyedül ahelyett, hogy időtszentelnének maguknak és jobban megismernék önmagukat.

Mindez megnehezíti a helyes út felismerését bármilyen döntést illetően, amit meg kell hoznunk. A probléma az, hogy elszakadtunk a testünktől és attól, akik valójában vagyunk. Állandóan a fejünkben vagyunk, mégis rosszul vagyunk összehangolva saját testünkkel és lelkünkkel, mivel folyamatosan elkap a külső világ “zaja”, a  testünk pedig elszenvedi ezeknek a hatásoknak a hosszú távú következményeit, esetlegen betegség vagy sérülés útján. 

Néha egyszerűen csak ki akarunk szállni az élet körhintájából, és egy kis nyugalomra vágyunk. A következő 7 tipp segít, hogy újra kapcsolatba kerüljünk a testünkkel:

Tegyük önmagunkat prioritássá az életben.
Adjunk magadunknak “engedélyt” arra, hogy mi magunk legyünk a legfontosabbak önmagunknak az életben. Ha ezt mi nem tesszük meg magunkért, senki más sem fogja megtenni, márpedig ahhoz, hogy mi irányítsuk önmagunkat és szeressük azt, akik vagyunk, elengedhetetlen.

Zárjuk ki az elektronikát.
Kapcsoljuk ki a közösségi médiát, a híreket, a készülékeinket és minden más zavaró tényezőt, ha nem is tehetjük meg túl sokáig, de legalább kis időt szánjunk önmagunkra a modern világ nélkül és meglepően jobban fogjuk magunkat érezni.

Töltsünk időt a természetben.
A természet közelsége egyúttal önmagunk megismeréséhez is hozzájárul.  Menjünk el sétálni az erdőbe vagy túrázni, kirándulni, lehetőleg egyedül, hogy maximálisan befelé tudjunk figyelni.

Vegyünk mély lélegzeteket.
Előfordul, hogy néhány sóhajtás, mély lélegzet megváltoztathat körülöttünk mindent. Segít, hogy tisztább fejjel gondoljunk át minden eseményt, ami éppen körülöttünk zajlik. A relaxáció segít a testünkkel való tényleges kapcsolat elmélyítésében.

Töltsünk időt kiskedvenceinkkel.
Az állatok nyugalmat sugároznak. Sokat tanulhatunk kiskedvenceinktől és a velük töltött idő kikapcsol minket. Az állatokhoz avló viszonyulásunk pedig segít jobban megismerni önmagunkat. 

Töltsünk időt a gyerekeinkkel (ha vannak).
A gyermeki spontaneitás és vidámság jó hatással van ránk. Ők a pillanatban élnek, rendkívül kreatívak, és nagyszerű képzelőerővel rendelkeznek, ami segíthet visszatalálni gyermeki énünkhöz. 

Fontos a mozgás és az aktivitás.
Kezdjünk el jógázni, táncolni, vagy bármit, amit szívesen csinálunk, akár csak menjünk el egy 15 perces sétára elektronikus eszközök nélkül. Éljük meg, amit érzünk és ha érzünk rá magunkban indíttatást, írjunk naplót róla.

Ne féljünk az egyedülléttől, inkább használjuk ki minden pillanatát és összpontosítsunk önmagunkra és a lelki-testi egyensúly kialakítására. Az egyedüllét esély a fejlődésre és arra, hogy jobban megismerjük, kik is vagyunk a felszín alatt és a maszk mögött, amit minden nap mutatunk önmagunkból a külvilágnak. 

Ne aggódj, ha nem tudod merre indulj.  A feladat te magad vagy! Amennyiben úgy érzed, jól jönne a támogatás, szívesen segítek! 

10 hozzászólás

Leave A Reply