Te a szeretet melyik nyelvén szólsz a kedvesedhez?

A szeretetnek 5 nyelve van, és mivel nem vagyunk egyformák, személyenként változik, hogy melyik nyelvet vagy nyelveket beszéljük. A párkapcsolatokban általában akkor jelentkeznek a gondok, ha a két személy nem ugyanazt a nyelvet beszéli.

De mi is a szeretet 5 nyelve?

  1. Elismerő szavak, avagy a szeretet verbális megnyilvánulása:

A szép szavak, szerelmi vallomások és dicséretek nem csak a filmekben romantikusak, hanem az életben is. A legtöbb ember éhezi az elismerést, és van aki számára értékesebb néhány szép szó, mint bármilyen ajándék, vagy cselekedet.

  1. Minőségi idő:

Minőségi időnek nevezzük azt, amikor kifejezetten azért vagyunk együtt a párunkkal, hogy tényleg vele legyünk. Ha csak egy légtérben vagyunk, mert együtt lakunk, vagy együtt ülünk a TV előtt, és közben váltunk egy-két szót, az nem számít minőségi időnek. Ezzel szemben egy romantikus vacsora, kirándulás, vagy más közös programok már minőségi időnek számíthatnak, ha közben valóban együtt vagyunk.

  1. Ajándékozás:

Az ajándékozás a szeretet egy szimbolikus megnyilvánulási formája. Itt a lényeg magán a gesztuson van, nem az ajándék értékén. Itt azzal mutatjuk ki a szeretetünket, hogy vesszük a fáradtságot arra, hogy kitaláljunk vagy kiválasszunk egy ajándékot, és meglepetésként átadjuk a párunknak.

  1. Szívességek:

Itt olyan kisebb-nagyobb cselekedetekről van szó, melyekkel megkönnyíthetjük párunk életét. Például elvégezzük helyette a bevásárlást, tisztába tesszük a babát, takarítunk, bevetjük az ágyat, vagy kivasalunk néhány inget. Saját időnk és energiánk feláldozásával mutatjuk ki szeretetünket.

  1. Testi érintés:

Ez a szeretet megnyilvánulásának talán legközismertebb formája. Ide tartozik az ölelés, puszi, csók, simogatás és a testi gyöngédség minden formája.

Szóval melyik szeretetnyelv a legerősebb?

Mindegyik, és egyik sem. Ez ugyanis teljesen személyfüggő. Van, aki ölelkezős, van, aki folyton bókol és szépeket mond, van, aki mindig előáll valamiféle meglepetéssel, van aki egész nap a párja kívánságait lesi, de olyan is van, aki nem vágyik másra, csak egy kis együtt töltött minőségi időre.

És persze nagyon ritka az olyan ember, aki csak egy szeretetnyelvet beszél. Valójában mindenkiben megvan a hajlam mind az öt nyelv beszélésére, de bizonyos nyelvek háttérbe szorítják a többit.

Fontos megjegyezni, hogy aki egy bizonyos nyelven beszél, az ugyanazon a nyelven várja rá a választ is. Szóval ha a párunk egész nap azon fáradozik, hogy bevásároljon, mosson, főzzön, stb. akkor nem a legjobb választás szavakkal vagy ajándékkal köszönetet mondani, hanem inkább mutassuk ki úgy a szeretetünket, hogy néha besegítünk neki.

Egy egészséges párkapcsolat egyik legfontosabb ismérve az, hogy a pár megismeri egymás beszélt nyelveit, és főképp azokon kommunikálnak. Ha például egyikük sincs oda az apró, kis meglepetésekért, akkor érdemes a másik négy nyelve koncentrálni.

Ültesd gyakorlatba!

Ha már egy ideje együtt vagy valakivel, minden bizonnyal tudod, hogy melyik nyelveket beszéli, csak el kell gondolkodnod a kérdésen. Ha beazonosítottál legalább két szeretetnyelvet a párodnál, akkor figyelj oda arra, hogy az elkövetkező két hétben minden nap beszélj hozzá ezen a két nyelven. Garantálom, hogy az eredmény nem marad el, és a kapcsolatotok új lánggal lobog tovább.

A szeretet nyelveit nem csak a szerelemben beszélik

Használd családodnál és barátaidnál is azt, amit a szeretet nyelveiről megtanultál, mert mindegyik nyelv alkalmazható minden emberi kapcsolatban, még a testi érintés is (pl. vállveregetés).

Gondban van a párkapcsolatod?

Ha a párkapcsolatod éppen hullámvölgyben van, akkor ez a legjobb pillanat arra, hogy a szeretet nyelveivel kísérletezz. Ha a pároddal úgy érzitek, nem tudjátok áthidalni a köztetek egyre szélesebben tátongó szakadékot, jelentkezzetek nálam párkapcsolati tanácsadásra.

>>Párkapcsolati tanácsadás<<

Leave A Reply