Érdemes várni a tökéletes pillanatra? Nem!

A legtöbb ember tele van álmokkal és célokkal, mégsem tesz lépéseket azért, hogy ezekhez közelebb is kerüljön, mert a „tökéletes pillanatra” vár. A tökéletes pillanattal azonban van egy kis gond: Nem létezik!

Ez azt jelenti, hogy vakon és felkészületlenül fejest kell ugrani a dolgokba? Nem egészen. Tarts velem, és vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről ezt a témát.

Tételezzük fel, hogy jelenleg alkalmazott vagy, de az a nagy álmod, hogy saját vállalkozásba vágj. A munkádat jól végzed, a fizetésed elegendő ahhoz, hogy hosszútávon fenntartható életformát élj, de te többre vágysz, és ez dicsérendő.

Szívesen lépnél a vállalkozásod megalapítása felé, de túl keveset tudsz arról, hogyan működik az ilyesmi, és arra számítasz, hogy majd valamelyik barátod vagy ismerősöd társvállalkozóként leveszi a munka nagy részét a válladról. Esetleg arra vársz, hogy jobbak legyenek a piaci körülmények, csituljon a káosz a világban, stb.

Szóval csak halogatod és halogatod a dolgot, és igazából egyre ritkábban gondolsz rá, mert a napjaidat betölti a munkád és a családod. Ha van egy kis szabadidőd, azt jobban esik a barátokkal tölteni, mint a vállalkozásodról szőtt álmok babusgatásával.

Röviden: a komfort zónádban ragadtál.

Ezzel az a gond, hogy valószínűleg évek múlva is ugyanitt leszel, és ha újra eszedbe jut a célod, eltölt majd mulasztás szülte bánat, és talán már úgy fogod érezni, hogy túl késő belevágni.

Mi hát a megoldás?
A cselekvés. Ha nem tudod, hogyan vágj bele valamibe, akkor tanulj róla. Csodálatos világban élünk. Az internetnek köszönhetően az információ szó szerint csupán néhány kattintásnyira van tőlünk.

Tedd fel magadnak a kérdést minden egyes nap: Mi az, amit még ma megtehetek, és közelebb visz a célom eléréséhez? Tedd a szokásoddá, hogy minden egyes nap tegyél legalább egy lépést, még ha picit is.

Ha vállalkozást akarsz indítani, foglalj időpontot egy tanácsadónál, beszélj egy könyvelővel, vizsgáld meg a jövendőbeli konkurenciáidat, stb.

Ha zenész akarsz lenni, gyakorolj úgy, mintha fizetnének érte, és menj el minél több meghallgatásra.

Ne várj a szerencsére tétlenül. Készülj fel rá. A szerencse ugyanis csak azokra talál rá, akik készen állnak. Ha pl. zenész akarsz lenni, és egy lepukkant kocsmában játszol, mert jelenleg ez a legjobb hely, ahová bejuthatsz, akkor játssz szívből minden egyes alkalommal.
Nem tudhatod, melyik nap toppan be valaki, aki „felfedez” és segít feljebb lépni. Ha azonban félgőzzel játszol, vagy egyáltalán nem, mert a kocsma nem „méltó” a tehetségedhez, akkor hiába toppan be egy szép napon az említett idegen, mert hiába vagy ott, nem fog „felfedezni”.

Összefoglalva tehát:
Ne hagyd, hogy a körülmények hátráltassanak. A világban káosz uralkodik, az élet komplikált, és a tökéletes pillanat csupán egy mítosz. Ha meg akarod valósítani a céljaidat, akkor láss neki most azonnal, és dolgozz érte keményen minden egyes nap. Az a legjobb, ha reggel az első dolgod egy lépés a célod felé. Minden másra csak ez után fordíts időt.

Ne feledd: rajtad kívül senki sem fog a Te céljaidért küzdeni. Élj úgy, hogy évekkel később visszatekintve őszintén azt tudd mondani: „Minden tőlem telhetőt megtettem.”

 

Segítségre van szükséged az önmotivációhoz? Önismereti trénerként hatékonyan segíthetlek, hogy rátalálj a benned rejlő motivációra. Jelentkezz tanácsadásra, és tegyük közösen jobbá az életedet!

>>Önbizalom és Önismereti tanácsadás<<

12 hozzászólás

Leave A Reply