Habcsók kalandok – Túl a valóságon és túl megint

Ha az az “esetlen lány” fel tudja kelteni annak a “menő srácnak” a figyelmét, ha az a “stréber” srác olyan kedves, hogy felfigyel rá az a “rendkívüli nő”.. akkor biztos, hogy bármelyikünk számára megvan a lehetőség, hogy egy csodálatos szerelmi történetet éljünk át. Legalábbis a romantikus filmek ezt üzenik nekünk újra és újra. Ki ne szeretné a Happy Endet? A pillanatot, amikor minden gondot magunk mögött hagyunk, két ember egymásra talál, vagy végre megadják magukat egymásnak. Az agyunk is ezt teszi. Megadja magát. A hangulatunk javul és a stressz hormonjaink ellazulnak. Ha lefekvés előtt megnézünk egy romantikus vígjátékot, még az álmatlanságot is elkerülhetjük.

A romantikus filmek a világon minden platformon a legtöbbet gyártott filmműfajok közé tartoznak. Jóleső érzelmeket váltanak ki egy kis drámával, ami tökéletes kombinációvá teszi őket mind azok számára, akik egy átmeneti édes menekülésre vágynak. A romantikus szerelem olyannyira dicsőített elem, hogy szinte mindenki kétségbeesetten várja, hogy ő is kivegye a részét a tortából. Pedig a romantikus filmek végső soron egyszerűen csak filmek, gondosan megírva, gyönyörű és bájos karakterekkel, mesés tájakkal és izgalmas cselekménnyel, hogy a nézőt bevezessék a fantáziába.

Mi rejlik a varázslat mögött? 

Tudjuk, hogy az élet nem egy tündérmese, de mindannyiunknak szüksége van a szeretetre, és az igazság az, hogy a szeretet egyfajta elvont fogalom. A romantikus történetek segítenek megismerni annak különböző formáit. A filmek fiktív szereplői olyan támpontokat adnak, amelyek hasznosak lehetnek a szerelemmel kapcsolatos fontos kérdésekben, és abban, hogy mit jelent ez mindannyiunk számára. A szomorúság, az öröm és a nevetés intenzív érzelmeire válaszul sírunk, és ez katartikus érzést nyújt. Segít felszabadítani a stresszhormonokat, amelyek megnyugtatnak minket, és lehetővé teszik számunkra, hogy mély érzelmek egész sorát érezzük. Különösen akkor, ha tudjuk, hogy hamarosan megnyugtató befejezéssel vigasztalódunk, vagy nevetünk egy kifejezetten a pillanat megkönnyítésére kitalált szellemes mondaton. A szomorú, szerelmes filmek lehetővé teszik számunkra, hogy szembesüljünk az érzésekkel – például a veszteséggel, a megtört szívvel és a kudarccal kapcsolatos érzésekkel. Ezek a filmek inspirálók is lehetnek – ha látjuk, hogyan kezelik mások a szomorúságot, ez pedig megtaníthat minket arra, hogyan kezeljük mi is és hogyan tartsunk ki a legnagyobb nehézségek közepette.

Hollywoodon túl

Időről időre jólesik megnézni egy Disney-filmet és legalább egy kis időre egy varázslatos világba csöppenni, de amint vége a filmnek, visszatérünk a valóságba. A romantikus filmekkel is hasonló a helyzet, csakhogy ezek közül a mítoszok közül néhány igencsak makacsul tartja magát és tanulmányok szerint csökkenthetik a párkapcsolati elégedettséget. Mindenki tökéletes szerelemre vágyik, így nem meglepő, hogy Hollywood megpróbálja eladni nekünk a szerelem hamis ábrázolását. Egy olyan társat szeretnénk, akiről tudjuk, hogy bármi történjék is, mindig ott lesz mellettünk. Így viszont Hollywood olyan filmeket kínál, amelyek tökéletes szerelmi forgatókönyveket ábrázolnak. Hollywood azt nyújtja, amit a nézők igazán akarnak, így a profit ebből a produkcióból kétségtelenül hatalmas. Persze, hogy mind olyan tökéletes, ámulatba ejtő szerelmet keresünk, mint a legszebb romantikus filmekben, ám Hollywood habcsók világán túl a valóságban a szerelem nem biztos, hogy ilyen. Valami veszélyes dolog történik, amikor az emberek romantikus filmeket néznek és azokat a valós életükre is teljes referenciaként alkalmazzák. A filmeknek és az életnek ciklikus jellege van. A filmeket a körülöttük lévő világ inspirálja és képesek alakítani a valóságunkat, befolyásolhatják a szerelemről alkotott képünket. A romantikus filmek nem mindig realisztikusak, és nem véletlenül nem azok. Azért vannak megalkotva, hogy olyan élményt nyújtsanak, amire nagyon is vágyunk a való életében. Ez gyakran a Happy End ígérete, olyan szerelmi vallomások, amelyek mindent helyre hoznak, olyan álmodozó és utópisztikus jelenetek, amelyek megérintik a szívünket, és olyan gyönyörű karakterek, akik végtelenül elbűvölőek. Ez a romantika íze, amely túlságosan is tökéletes, de távol áll a való élet zűrzavarától. A filmek nem mutatnak olyan párokat, akik fáradtan rohannak a munkába, vagy akiknek a pénzügyeik miatt kell szembenézniük a feszültséggel, többnyire ezek a filmek a valóság és a kiszámíthatóság ellenkezői. A romantikus filmek összességében csak egy pillanat felvételt tudnak megmutatni. 

A valóság tükrében

Azok, akik párkapcsolatban élnek, tisztában lehetnek a kapcsolatok összetettségével és sokrétűségével. Azok viszont, akiknek nincs sok tapasztalatuk a romantikával kapcsolatban, a romantikus filmeket a magukénak vehetik és tanulási anyagként használhatják őket. Ez inkább a fiatalabb nézőknél fordulhat elő, akik gyakran először tapasztalják meg ezeket az érzéseket. Bár sokan szeretnénk találni valakit, aki jól bánik velünk és aki iránt erősen érzünk, a filmek eltúlozzák a szempontokat, ami szinte mindig visszafelé sül el a lelkes romantikus filmrajongók valós életében. Néhány ilyen szempont az, hogy az emberek minden erőfeszítés nélkül lelki társaknak érzik magukat, túl nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a problémák mindig külső és ne belső problémák legyenek mindkét fél között, olvasnak egymás gondolataiban és kifogástalan a kémia és az intimitás rögtön az elején. Minden olyan pár, aki hosszú távú kapcsolatban élt, aki megtapasztalta az intim kapcsolatban élés teljes spektrumát, annak minden igényével és navigációjával együtt, tudja, hogy ez nem ilyen egyszerű.

A romantikus élményre vágyóknak ideális esetben annak kell tekinteniük a filmeket, amik: filmes élményeknek, amely két órán át élvezhető, de nem olyasmik, amiket minden áron követni kell és a másik féltől elvárni. Fontos megjegyezni, hogy minden ember kapcsolata más és más és ha valaki szeretné kezelni az elvárásait és elmélyíteni a szerelemmel és annak fenntartásával kapcsolatos ismereteit, akkor vannak a filmeknél sokkal jobb megoldások, amelyek sokkal megbízhatóbbak és hitelesebbek. Ehhez az első és legfontosabb: Ismerjük meg és szeressük önmagunkat!

6 hozzászólás

 1. What’s up, I would like to subscribe for this
  web site to get newest updates, so where can i do it please help.

  My blog :: apple (Savannah)

 2. Are u in teh heart of organizing an unique affair in Phoenix and sensing swamped by teh myriad of details to take into account? See no farther! Our squad at is right here to make ur affair arranging experience an gust.

  When itt comes to affair rentals in Pheonix, we’ve got you insured. From stylish wedding hires to top-notch corporate occasion setups, we provide one diverse selection of lease alternatives to suit any event. Whether you’re in necessity of tables, chairs, tents, or occasion furniture, our inventory has it all. And teh best portion? Our hires are budget-friendly, ensuring that ye can create tha occasion of your dreams without breaking tha bank.

  Organizing an outdoor event in the beautiful Pheonix weather? Our spacious tent hires are perfect for any outdoor assembly, supplying shade and shelter for your guests while still enabling them to take pleasure in tha sunshine. Plus, our affair hires aren’t limited to just Phenix – we also serve tha surrounding areas, including Scottsdale and beyond.

  Searching to add an touch of elegance to your event? Our premium event furniture lease choices are certain to impress. From stylish seating to sleek tables, our furniture leases will elevate the ambiance of your event and leave one lasting impression on your guests.

  So why stress about affair organizing when you can leave it to the experts? Contact Rentals Phoenix] currently to discover more about our affordable hire alternatives and start organizing tha event of a lifetime! Variety of range of furniture hire for events in Phoenix

 3. my friends from work and I have been looking about. The detailed information on the repository is excellent and helpful and is going to assist my wife and I in our studies several times a week. It seems like this forum gained a significant amount of knowledge concerning interesting topics and other subjects and info also show it. Typically i’m not on the internet during the week but when I get a chance i’m more often than not searching for this kind of factual information or things similarly concerning it. If anyone gets a chance, have a look at my site: ways to ensure secrecy throughout funding composition procedures

Leave A Reply