Azért van a párunk, hogy boldoggá tegyen, igaz? NEM!

Az életben mindennek célja van, így a párkapcsolatoknak is. Azért alakítunk ki romantikus kapcsolatot egy másik személlyel, hogy megtapasztaljuk a szerelmet és a vele járó örömöket, illetve hogy a jövőben esetleg családot alapítsunk közösen.

Gyakori gond azonban, hogy az egyik fél a másiktól várja a boldogságot. „Igényei” vannak azzal kapcsolatosan, hogy párjának hogyan kell viselkednie, beszélnie, milyen szívességeket kell megtennie, stb. és ha ezek az igények nem teljesülnek, az konfliktushoz vezet.

Az ilyesmi főleg akkor fordul elő, ha az illető már a párkapcsolat kezdete előtt boldogtalan. Elégedetlen magával vagy a világgal, a poharat félig üresnek látja, és abban reménykedik, hogy ha egyszer rátalál a szerelme, talán minden jóra fordul.

A párkapcsolatok azonban nem így működnek. Egy megsavanyodott negatív beállítottságú személyt nem tesz boldoggá egy párkapcsolat. A boldogság és az öröm elsősorban belülről fakad. Amíg nem békülsz ki magaddal és nem szereted meg magadat, addig csak szenvedni fogsz a párkapcsolatokban is.

A mások iránt érzett szeretet a belső békéből táplálkozik. Továbbá az is igaz, hogy aki szereti magát, azt mások is megszeretik, aki pedig utálja magát, azt bizony elég nehéz szeretni.

A szeretetet párkapcsolaton kívül is gyakorolhatjuk pl. a családdal, a barátokkal, sőt saját magunkkal szemben is. Amikor már túlcsordul bennünk a szeretet és a boldogság, akkor égető késztetést érzünk arra, hogy másokat is boldoggá tegyünk. Ha ezt érzed, akkor készen állsz egy párkapcsolatra.

Egy egészséges kapcsolatban nem csak egymást szeretik a felek, hanem önmagukat is. Következtetésképpen a boldogság forrása nem kizárólag a másik fél. Könnyű mindig másokat hibáztatni a saját boldogtalanságunk miatt, de az igazság az, hogy a lelkiállapotunk felett csakis nekünk van igazi hatalmunk.

Bármit is tesz a párod, neked hatalmadban áll eldönteni, hogy őrjöngsz, vagy nevetsz. Gondolkodj el ezen egy kicsit, és meglátod, hogy igaz.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindent el kell tűrni. Tedd szóvá azt, ami zavar, beszéljétek meg és találjatok megoldást, de ne hidd, hogy a boldogságod kulcsa kizárólag a párod kezében van. Egyének vagyunk, akik önmagukban is egészek.

A párkapcsolatokat sokszor jellemzik olyan egységként, ahol az egyik fél hiányos, vagy életképtelen a másik nélkül. Pl. egy madár két szárnya, jin és jang, stb. Ez szép és romantikus, de elveszi az egyéntől az önállóságot és függővé teszi őt.

Az egészséges párkapcsolat két egész egyesülése. Egy olyan egység, melynek mindkét része önmagában is tökéletes és boldog, és az egyesülés csupán fokozza mindezt.

Békülj ki magaddal, és meglátod, hogy a párkapcsolatod is javulni fog!

Gondban van a párkapcsolatod?

Ha a párkapcsolatod éppen hullámvölgyben van, akkor ez a legjobb pillanat arra, hogy magadba nézz és kibékülj azzal, amit odabent találsz. Ha a pároddal úgy érzitek, nem tudjátok áthidalni a köztetek egyre szélesebben tátongó szakadékot, jelentkezzetek nálam párkapcsolati tanácsadásra.

>>Párkapcsolati tanácsadás<<

Leave A Reply