Az önszuggesztió, avagy a pozitív gondolatok ereje

Az önszuggesztió nem más; mint a hozzáállás, viselkedés vagy fizikai állapot befolyásolása a tudatalattinkba táplált gondolatokkal. Képesek vagyunk rávenni az agyunkat, és odafókuszálni a figyelmünket ahol a negatív dolgok vannak, viszont, ez ugyanígy működik a pozitív dolgokkal is az életünkben. Az ismétlés az, ahogy az emberek képesek tanulni, gondolj csak a biciklizésre, vagy dalszövegek megjegyzésére. Megtanulni irányítani a gondolataidat, mint emberi lény, az elengedhetetlen. Az agyad rengeteg információt képes befogadni és feldolgozni egy szempillantás alatt, döntést hozni, átgondolni egy adott helyzetet, és alkalmazkodni hozzá, ez idővel és gyakorlással folyamatosan fejleszthető.

Érd el a vágyaid

A tudatosság felébreszti bennünk a kíváncsiságot. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy különbséget tudjunk tenni a minket körülvevő számunkra érdektelen és fontos dolgok között egyaránt. Az önszuggesztió megadja számunkra azt a hatalmat, hogy mi dönthetjük el, mit engedünk be a gondolataink sűrűjébe.

Ismerd meg önmagad

Az önismeret nem tévesztendő össze az öntudattal, bár mindkettőnek fontos szerepe van az általános szellemi fejlődésünkben. Az öntudat az önmagad megismerésének aktusa, az önismeret pedig az, hogy felismered ki is vagy te valójában. A mentális jólét, önmagad felfogása ott kezdődik, hogy számba veszed az erősségeid, gyengeségeid, és azt hogy miben kell fejlődni.

Kezdd a legelején

Egy rutin létrehozása az életedben felbecsülhetetlen, a következetesség kulcsfontosságú. Minél többet csinálsz valamit, annál jobb leszel benne és annál természetesebbnek fog hatni az életedben, beleépül a mindennapjaidba. Az önszuggesztió használatával sincs ez másképp, a technika alkalmazásával lehetővé tesszük az agyunk számára, hogy azokat a dolgokat vonzza, terelje a figyelmünk látószögébe, amit a gondolataink segítségével magunkban megfogalmaztunk. Felhatalmazzuk arra, hogy észrevegye mindazt, amire vágyunk, és hasznunkra legyen azáltal, hogy figyelmünket oda irányítja, ahol megoldást találjuk, ami a céljaink eléréséhez vezet. Olyan ötleteket és embereket hoz be az életünkbe, amik minket előrébb fognak juttatni a terveink megvalósításában. Ehhez viszont egy kristálytiszta vízió kell, a többit az önszuggesztió hatalma fogja szolgáltatni számunkra, ráfogja venni az agyunkat, hogy észrevegyük azokat a dolgokat is, amiket egyébként figyelmen kívül hagyna.

 

Ha eltudod hinni, az elméd eltudja érni

Az önszuggesztió az élet bármely területén sikeresen alkalmazható, a vágy képi megjelenítése és a hit segítségével, a tudatalattink befolyásolásával. Halmozzuk el az elménket olyan gondolatokkal, amik előrébb visznek minket a céljaink elérésében. Jelenjen meg a tudatalattinkban annak a képe, amire vágyunk. Fontos, hogy egyszerre csak egy lebegjen előttünk. Ehhez szükséges továbbá még a halogatás szokásának leküzdése, és az állhatatosság.

Az önszuggesztió tehát nem más, pozitív szavak és gondolatok, amelyeket az ismétlés erejével tudatalattinkba táplálunk. Ezt magunkban megerősítve, képesek vagyunk rávenni az agyunkat, hogy egy adott cél eléréséhez minden tőle telhetőt megadjon számunkra.
Ahhoz, hogy működjön, be kell vonni az érzelmeinket is. Minél több érzelemmel tudsz kapcsolódni egy vágyhoz, főleg; ha képes vagy ötvözni ezt a pozitív gondolkodással, annál hatékonyabb lesz.

 

Ennek a technikának az elsajátítása bárki számára elérhető, mint azt már említettem az ismétlés és a gyakorlás segítségével. Engedd, hogy az életed részévé válhasson, és meglátod mire képes a gondolat teremtő hatalma.