5 jele annak, hogy párkapcsolatotok segítségre szorul

A kapcsolatod már egy ideje nem kielégítő? Már játszottál a gondolattal, hogy segítséget kérsz, de honnan tudod, hogy mikor kell tanácsadót felkeresned?

Íme öt biztos jel:

1. Nincs együtt töltött idő:

Azon kapod magad, hogy több időt töltesz a munkahelyeden, a barátaiddal, a családoddal vagy a hobbiddal, mint a pároddal? Az egymás kerülése annak a jele, hogy nem működnek jól a dolgok köztetek. Nem arról van szó, hogy mindig egymás karjaiba kell rohanni, de az, hogy nem akarsz a párod társaságában lenni, arról árulkodik, hogy a kapcsolatotok nincs rendben. Végül a kifogások nem működnek, és be kell ismernetek, hogy legalább most kényelmetlenül érzitek magatokat egymás jelenlétében. A párkapcsolati tanácsadás jó választás lehet, hogy segítsen túllépni a holtponton.

2. Nincs hancúrozás:

Már jó ideje nem voltatok szexuálisan intim helyzetben? A szexuális intimitás jó mutatója egy kapcsolat egészségének. Ha a kapcsolaton belüli problémák akadályozzák meg, hogy intim kapcsolatban legyél a partnereddel, az azt mutatja, hogy a probléma legalább az életetek ezen területét érinti. Az intimitás hiánya miatt sok pár érzi úgy, hogy jobban eltávolodik egymástól. A párkapcsolati tanácsadás lehet a leggyorsabb út vissza a hálószobába.

3. Depresszió/szorongás:

Túlterheltek a párkapcsolati problémák? Nehezen koncentrálsz, nehezen kelsz ki az ágyból, nehezen eszel? Problémáid vannak az éjszakai elalvással vagy a gondok kikapcsolásával? Lehet, hogy a párkapcsolati problémáid mentális egészségügyi problémákat okoznak. A depresszió és a szorongás a leggyakoribb mentális egészségügyi problémák, amelyek a megoldatlan párkapcsolati vitákhoz társulnak. Ha a párkapcsolati problémáid olyan mértékűek, hogy kihatnak a mentális egészségedre, akkor mindenképpen ideje segítséget kérned. Bár a felírt gyógyszerek enyhíthetik az érzelmi szorongást, valószínűleg egy jó adag mediációra lesz szükség ahhoz, hogy a kapcsolatodban lévő alapvető problémákat kezelhesd.

4. Drogok vagy alkohol használata a megbirkózás érdekében:

Drogokhoz vagy alkoholhoz fordulsz, hogy segítsen megbirkózni egy nyomasztó kapcsolattal? Azon kapod magad, hogy egyre rendszeresebben vagy nagyobb mennyiségben iszol vagy élvezeti szereket használsz, hogy átvészeld a napot? Bár a drogok vagy az alkohol enyhíthetik belső zavarodottságodat, ezek az anyagok nem segítenek megoldani a személyközi problémáidat. Sőt, az alkohol vagy a kábítószerrel való visszaélés valószínűleg csak tovább növeli a párkapcsolati problémáid. Lehet, hogy megfelelően felírt gyógyszeres kezelésre van szükséged ahhoz, hogy segítsen érzelmileg megbirkózni, és ez minden bizonnyal egészségesebb lenne, mint a drogok vagy az alkohol használata. Ezek a rossz megküzdési stratégiák azt jelzik, hogy a kapcsolatod bajban van, és szükséged van arra, hogy felkeress egy tanácsadót vagy egy közvetítőt a partnereddel.

5. Kilépés:

Valaki másra gondolsz? A közösségi médián keresztül flörtölsz a megcsalással? Már más emberek profiljait böngészed, akik egy félrelépésre gondolnak vagy keresnek? Már átlépted a határt, és beleléptél egy érzelmi vagy szexuális viszonyba? Az, hogy energiát fektetsz abba, hogy egy másik személyt találj vagy vele legyél, nagyon jelentős jele annak, hogy a kapcsolatod a süllyesztőbe került, sőt, lehet, hogy már túl van azon a ponton, ahonnan nincs visszaút. Ha meg akarod őrizni a partnereddel a kapcsolat látszatát, lépj hátrébb a harmadik féltől, és fókuszálj a partneredre.

A párkapcsolati tanácsadás nem fog minden kapcsolatot megmenteni. Azok azonban, akik elég korán részt vesznek benne, akik elkötelezettek a kapcsolat fenntartásában és nyitottak a közvetítés lehetőségére, alkalmasak arra, hogy jól járjanak. Azok a párok, akiknek régóta fennálló, megoldhatatlan problémáik vannak, ahol az egyikük vagy mindketten már nem akarják, hogy működjön a dolog, és/vagy ahol az egyikük rossz véleménnyel van a tanácsadással kapcsolatban, általában rosszabb eredményt érnek el.

Tehát, mikor van szükség szakember segítségére?

Akkor van rá szükség, ha bármelyik fél azt mondja, hogy szeretné. Jobb, ha egy kisebb probléma miatt idejekorán jelentkezik, mintha a probléma kicsúszik a kezéből, és aláássa a sikert. A párkapcsolati mediáció egy befektetés önmagadba és a kapcsolatodba egy kielégítőbb jövő érdekében.