6 meglepő gondolat egy traumás szakítás után

Vannak, akik szeretik magukkal tölteni az időt, míg mások számára ez a legszörnyűbb feladat. Nem szeretik azokat a pillanatokat, amit egyedül kell otthon tölteniük, és gyakran keresik a módját, hogy elkerüljék az ilyen helyzeteket. Ez a probléma gyakoribb az extrovertáltoknál, mint az introvertáltoknál. Az extrovertáltak meglehetősen szociálisak, és szeretik, ha emberek vesznek körül. Így számukra az egyedüllét jelenti a legnagyobb kihívást.

Az egyedül töltött idő nem feltétlenül jelenti azt, hogy magányos vagy. Az egyedül töltött időt használd arra, hogy jobban megismerd önmagadat, javíts lelki egészségeden, és olyan dolgokat csinálj, amiket élvezel. Az egyedüllét lehetőséget ad az önmagaddal való kapcsolatod ápolására.

Tanulj valami újat

A legtöbb ember utál egyedül lenni, mert nem tudja, mit csináljon szabadidejében. Az idő eltöltésének legjobb módja, ha valamilyen új tevékenységbe kezd, vagy valamilyen hobbit gyakorol. Legyen szó olvasásról, festésről vagy táncról. Szánj időt olyan dolgokra, amelyeket szeretsz és élvezel. Ez segít abban, hogy jobb kapcsolatba kerülj önmagaddal.

Kerüld önmagad összehasonlítását

A boldogtalanság egyik oka az összehasonlítás. Ha üldözöd barátaid és családtagjaid a közösségi médiában, és összehasonlítod az életed az övékkel, az csak csalódáshoz vezet. Ne feledd, hogy minden egyén más, és más és más csatákat kell megvívnia. Ha boldog képeket teszünk közzé a közösségi oldalakon, az nem jelenti azt, hogy valóban boldogok. Próbáld meg ne velük mérni a boldogságodat.

Tarts egy kis szünetet a közösségi médiában

A közösségi média jelenleg áldásosnak bizonyult. Valójában kisebbé tette a világot, ahol egyetlen gombnyomással kapcsolatba léphetsz másik kontinensen élő emberekkel. Ez azonban szorongást és stresszt is okoz az emberekben. Ha boldog akarsz maradni, és minőségi időt tölteni magaddal, időnként tarts egy kis szünetet a közösségi médiában.

Kapcsolódj ki

Mozgalmas életünkkel zsonglőrködve alig találunk időt magunkra. Ha időt szánsz magadra az segíthet a kikapcsolódásban és a megújulásban. Menj el egy gyógyfürdőbe, vagy egyél egy kiadós reggelit kedvenc éttermedben. Ha időnként eltérsz az ütemtervedtől, az az egyik legjobb módja annak, hogy boldog maradhass.

Maradj aktív

Gyakran alábecsüljük a rendszeres testmozgás fontosságát, de ez az egyik fontos tevékenység, amely segít abban, hogy boldog és egészséges maradhass. Az edzés elősegíti az endorfinok, a neurotranszmitterek felszabadulását az agyban, amelyek boldogabbá tehetnek. Még ha nem is végzel formális gyakorlatokat, az egész napos fizikai aktivitás segíthet önbizalmat szerezni.